4 oktober 2023

De circulaire economie: de oplossing voor elektronisch afval

 • ESG
 • Hardware
 • Netwerk en Infrastructuur
 • Personal Computing
 • Refurbished
 • Servers en Opslag

E-waste, of elektronisch afval, is wereldwijd een hard groeiend probleem. Het bestaat uit afgedankte elektrische en elektronische apparaten, zoals computers, telefoons en tv’s. Dit afval bevat vaak waardevolle grondstoffen, zoals metalen, plastic, en zeldzame aardmetalen. Maar ook vaak schadelijke stoffen, zoals kwik, lood, en cadmium die het milieu en de gezondheid kunnen schaden.

Met onze aanpak van circulaire IT maximaliseer je de levensduur van jouw IT. Zo verminder je kosten en belangrijker nog: een berg elektronisch afval.

Zes manieren waarop IT Lifecycle Management bijdraagt aan de circulaire economie:

 1. Beheer van de levenscyclus van producten: We zorgen ervoor dat apparaten goed worden beheerd vanaf het moment dat we ze krijgen tot wanneer ze niet meer nuttig zijn.
 2. Efficiënt gebruik: Onze oplossingen helpen je om apparaten efficiënter te gebruiken, zodat je niet te veel apparaten aanschaft of ze ongebruikt laat.
 3. Upgrades & updates: Door apparaten up-to-date te houden en ze te repareren wanneer dat nodig is, zorgen we ervoor dat ze langer meegaan. Dat betekent dat je apparaten niet zo vaak hoeft te vervangen.
 4. Herbruikbaarheid en opknappen: Na afloop van je Lifecycle Management ‘abonnement’ kun je de apparaten aan ons terugsturen. We knappen ze op, upgraden ze en verkopen of verhuren ze aan anderen. Zo gaan ze langer mee en besparen we samen het milieu.
 5. Flexibiliteit en schaalbaarheid: We bieden oplossingen die kunnen worden aangepast en uitgebreid wanneer dat nodig is, zoals wanneer je vanuit huis gaat werken. Onze apparaten zijn ingesteld en klaar voor gebruik, waar je ook bent.
 6. Recycling van materialen en gegevensopruiming: Zelfs als een apparaat aan het einde van zijn leven is, kunnen we er nog steeds waarde uit halen. We wissen de gevoelige gegevens, halen de waardevolle materialen eruit en recyclen de grondstoffen. Zo dragen we samen bij aan een circulaire economie.
Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op