21 februari 2024

Hoogesteger kiest voor DaaS360 van NEG

  • IT oplossingen
  • Personal Computing

Hoogesteger is Europees marktleider in het maken van verse, koudgeperste sappen uit groente en fruit. Hoogesteger heeft gekozen voor een moderne werkplek met apparatuur (laptops en smartphones) op basis van DaaS360 (Device as a Service) van NEG-ITSolutions om de eigen medewerkers in de productie en op kantoor te voorzien van een werkplek die het beste bij hen past.

Wat is DaaS360?

DaaS360 van NEG is een uitgekiende IT-Lifecycle Management oplossing voor de gehele levenscyclus van personal devices van eindgebruikers (o.a. laptops, smartphones, tablets). Van aanschaf, inzet, beheer tot vervanging en verantwoorde afvoer. DaaS360 is gericht op het optimaal en duurzaam inzetten van devices, het ontzorgen van de IT-afdeling en last but not least het optimaliseren van de gebruikersbeleving.

DaaS360 maakt het leven van een IT-afdeling en haar eindgebruikers een stuk gemakkelijker

IT-manager Ronald Hoogeboom: “We regelden vrijwel alles rondom werkplek zelf met als gevolg dat niet elk apparaat hetzelfde was en niet hetzelfde werkte. Dat maakt je administratie ook een stuk lastiger. Het is voor een kleine IT-afdeling, die bewust niet gespecialiseerd is in standaard IT-diensten, vrijwel onmogelijk om met eigen mensen te zorgen dat de diensten elke dag, 6 dagen per week, binnen en buiten reguliere bedrijfstijden gedurende het hele jaar ‘vers’, net zoals ons Hoogesteger assortiment, worden geleverd. Het zorgde voor wisselende gebruikerservaringen tijdens het gebruik en bij het oplossen van verstoringen.”

Lifecycle Management personal devices uitbesteed

“Ook onze administratie (CMDB) voldeed niet aan alle eisen. Ondanks onze goede bedoelingen, werd ‘alles zelf doen’ toch wat onoverzichtelijk. Daarom heeft Hoogesteger ervoor gekozen om het IT-lifecycle management van haar personal devices uit te besteden aan NEG-ITSolutions. Met DaaS360 krijgen onze gebruikers een hoger én constanter kwaliteitsniveau. Dat sluit perfect aan bij de kwaliteit van onze sappen,” aldus Ronald.

MVO

Hoogesteger vindt het in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen enorm belangrijk om, net als met haar eigen producten, goed om te gaan met restproducten en afval van IT. NEG-ITSolutions draagt daaraan bij door zoveel mogelijk IT-apparatuur, na dataverwijdering, weer opnieuw in te zetten. Vaak krijgt de IT-apparatuur nog een tweede leven via bijvoorbeeld stichting ITdonations. Als het echt niet anders kan wordt IT-apparatuur mileuverantwoord gerecycled en omgezet naar zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen.

Profielen

“Onze IT-afdeling zit letterlijk naast de productie en dicht bij het kantoor, waardoor we direct horen of we het wel of niet goed doen. Een kantoorwerkplek is echt anders dan een productiewerkplek. Daarom hebben we op basis van een aantal zogeheten medewerker-profielen voor kantoor en productie de digitale werkomgeving gestandaardiseerd en geadministreerd. Een profiel staat bij ons voor een groep van medewerkers die soortgelijke behoeftes hebben aan IT. Dit alles gericht op een betere gebruikersbeleving en het voldoen aan de laatste wet- en regelgeving,” legt Ronald uit.

Het gehele lifecycle management van gebruikers-hardware wordt ondersteund en inzichtelijk gemaakt door het Digital Deploy portaal van NEG, dat geheel is afgestemd op de profielen van Hoogesteger. “Hierdoor hebben we actueel inzicht in ons lifecycle management, wat een solide basis vormt voor onze toekomstige ESG-rapportages met betrekking tot onze IT-hardware doelstellingen voor circulariteit.”

Hoogesteger kiest voor de DaaS360 oplossing van NEG
“Ik vind Appel-Peer-Framboos één van onze lekkerste smaakcombinaties.”

Ronald Hoogeboom, IT manager

Appel-Peer-Framboos

Dit sapje is ook een metafoor voor onze nieuwe digitale werkomgeving. Appel staat voor de geconfigureerde laptops van NEG: modern, stevig en stabiel. Peer staat voor de standaard Microsoft-omgevingen: zachter en omvangrijk. Framboos staat voor onze bedrijfseigen werkplekomgeving ‘Daily Drive’, behapbare overzichtelijke partjes. Met ‘Appel-Peer-Framboos’ maken we onze IT simpeler: stap voor stap. En zo wordt onze dienstverlening en worden onze producten stap voor stap elke dag een beetje beter.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op