9 januari 2024

idverde NL schaalt IT-infrastructuur flink op

  • ESG
  • IT oplossingen
  • Netwerk en Infrastructuur

idverde NL schaalt IT-infrastructuur flink op middels HaaS en de aanschaf van nieuwe componenten

De case

idverde NL daagt iedereen uit op eigen wijze te werken aan groenere oplossingen voor een betere wereld. Met onze verschillende bedrijfsonderdelen werken wij samen met klanten, lokaal en internationaal, aan klimaatadaptatie, biodiversiteit, ruimtelijke kwaliteit en gezondheid. Bij idverde NL werken ruim 500 medewerkers vanuit twintig verschillende locaties. idverde NL had dringend additionele IT-infrastructuur nodig, maar vroeg zich hierbij af of het praktischer was om direct de volledige omgeving te upgraden óf om deze met tijdelijke apparatuur te vernieuwen. Belangrijk was om de kosten zo laag mogelijk houden. Door de expertise van IRENT op beide aspecten is een optimale oplossing geïmplementeerd.

De oplossing

idverde NL heeft verschillende componenten aangeschaft en de IT-infrastructuur opgeschaald middels een Hardware as a Service (HaaS) oplossing. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om servers, storage & networking in abonnementsvorm bij ons af te nemen.

Zo gebruikt idverde NL nu onze HPE DL380 servers om aan alle operationele eisen te voldoen, zonder hier direct een grote investering voor te hoeven doen. Het kiezen voor de HaaS dienst biedt idverde NL verschillende voordelen. Zo betalen ze elke maand een vast bedrag voor hardware, software en service. Daarnaast houden ze meer geld over. Ze kunnen hun IT-omgeving ook makkelijk op- en afschalen als dat nodig is.

Onze aanpak

  • Snel een maatwerkoplossing geboden die direct leverbaar was.
  • Samen met de klant hebben we een oplossing ontwikkeld waarbij we een gedeeltelijke upgrade van bestaande apparatuur via HaaS combineerden met het aanbod van extra componenten
  • Door inzet van zowel bestaande apparatuur als onze HaaS apparatuur is de hele operatie ook aanzienlijk duurzamer dan de alternatieven. Wij nemen deze duurzame overweging altijd mee in onze adviezen.

Het resultaat

Door onze service heeft idverde NL zonder ingrijpende aanpassingen en grote investeringen de operationele kwaliteit kunnen waarborgen. Hierbij hebben ze zowel tijd als kosten bespaard, nagenoeg zonder downtime. De nieuwe situatie stelt het bedrijf daarbij in staat nauwkeurig te plannen en te inventariseren wat hun volgende (IT-)stap gaat zijn.

idverde

Meer over idverde

idverde NL is een gevestigde naam in de groensector. Met ruim 500 medewerkers werken ze landelijk vanuit twintig locaties. Internationaal werkt de idverde groep vanuit 6 landen en met meer dan 10.000 medewerkers. De klanten van idverde zijn onder andere verschillende (semi-)overheden, kleine en grote bedrijven, recreatieparken, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, zorgorganisaties en sportverenigingen. Zij adviseren en ondersteunen deze organisaties in het vinden van de juiste groenbalans van stadskernen, woonwijken, dorpen, buitengebieden en op bedrijventerreinen. Het gaat hierbij om een natuurlijk evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit, en duurzaamheid; een Groener leven!

idverde
Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op