4 oktober 2023

Jullie oude laptops kunnen iemands leven veranderen

  • ESG

Digitalisering wordt steeds belangrijker in ons leven. Steeds meer dingen kunnen we online regelen. Maar niet iedereen heeft de digitale vaardigheden, apparatuur of internet om mee te doen. Dat is jammer, want meedoen in de digitale wereld is geen luxe meer, maar een must.

Betaalbare elektronica

Een manier om de digitale kloof te dichten, is door betaalbare elektronica te bieden. Als mensen toegang hebben tot goedkope, gebruikte computers, laptops en tablets, kunnen ze de nodige digitale vaardigheden ontwikkelen en online meedoen. Betaalbare elektronica kan de drempel verlagen voor mensen in armoede en andere kwetsbare groepen. Zo kunnen zij beter toeslagen of vergunningen aanvragen, bankzaken regelen, medische informatie opzoeken of zelfs solliciteren.

Wij willen graag samen aan de slag om hier een bijdrage aan te leveren. Daarom bieden wij computers aan tegen eerlijke tarieven. Zo kunnen ook mensen met een krappe portemonnee aan de slag met digitale vaardigheden.

Willen jullie helpen?

Jullie verouderde laptops kunnen iemands leven veranderen. Organisaties kunnen gebruikte laptops doneren. Wij knappen ze op zorgen ervoor dat alle data 100% gecertificeerd en veilig wordt verwijderd. Vervolgens zorgen we ervoor dat ze via sociale partners terechtkomen bij mensen die ze hard nodig hebben. Via de sociale onderneming Close the Gap, komen ze terecht bij educatieve, medische en sociale projecten in ontwikkelings- en opkomende landen.

Dus geef je oude laptop een tweede leven en help iemand aan een betere toekomst.

Close the gap

Is de IT-apparatuur echt niet meer bruikbaar? Dan kunnen wij de apparatuur bij jullie ophalen, de data 100% gecertificeerd en veilig verwijderen en de restwaarde voor jullie berekenen. Die kunnen jullie doneren aan een goed doel naar keuze via stichting ITdonations, een initiatief van Circular IT group.

ITdonations

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op