19 maart 2024

NWO kiest voor meer grip en gebruikersbeleving met DaaS360

  • Hardware
  • IT oplossingen

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een zelfstandig bestuursorgaan voor wetenschapsfinanciering. De organisatie heeft ca. 800 medewerkers in Den Haag en Utrecht. De werkplek hardware voldeed qua performance niet meer aan de eisen en was lastig te beheren. Dit leidde tot een lagere gebruikersbeleving.

De NWO heeft met een Europese aanbesteding gekozen voor DaaS360, een Device-as-a-Service oplossing van NEG-ITSolutions, onderdeel van Circular IT group. Deze oplossing biedt NWO een moderne gebruikerservaring, verbeterde beveiliging en lagere IT-kosten.

“We kochten hardware die al snel, binnen drie jaar, qua performance ontoereikend zou zijn. Een wirwar van kabeltjes en kastjes maakte het ons ook niet makkelijker. We riepen daardoor zelf de problemen over ons af. Toenemende performanceproblemen en steeds meer incidenten zijn bovendien niet echt bevorderlijk voor de gebruikersbeleving,” zegt Ben Gorter van NWO.

Meer controle, hogere beschikbaarheid, meer tevreden gebruikers

Met DaaS360 en de Lifecycle Management software van Digital Deploy vergroten we onze controle over en het inzicht in de werkplek hardware, waardoor we deze effectiever kunnen gebruiken. Dit omvat het gehele proces: van het adviseren en aankopen tot aan het volledige gebruik en het proactief beheer en registratie van de hardware gedurende zijn gehele levensduur.

Dit leidt tot een betere naleving van compliance regels en meer tevreden medewerkers. Bovendien zorgt dit proces ervoor dat NWO haar investeringen optimaal inzet. Ben benadrukt: “Het 100% gecertificeerd wissen van gegevens op gegevensdragers bij hardware die aan het einde van de levenscyclus is, is cruciaal voor NWO. We willen absoluut voorkomen dat onze gegevens in verkeerde handen vallen.”

NEG-ITSolutions zorgt met DaaS360 voor een hogere beschikbaarheid van de hardware. “NEG heeft met haar DaaS360 een passend servicemodel waarmee wij ook onze ESG-doelen op gebied van hardware meetbaar kunnen maken en samen kunnen realiseren. Een mooie volgende stap in onze samenwerking die aansluit bij de wensen van NWO om IT zoveel mogelijk te verduurzamen,” aldus Ben Gorter.

NWO plaatst haar medewerkers, circulariteit en compliance voorop. Met DaaS360 van NEG krijgen de medewerkers een werkplek die naadloos aansluit op hun individuele taken en ontworpen is rondom zorgvuldig uitgewerkte persona’s. Deze aanpak zorgt ervoor dat medewerkers moeiteloos kunnen werken binnen een veilige én duurzame omgeving, waarbij bovendien de hele levenscyclus van de werkplek hardware onder controle is. Dit zorgt voor meer tevreden medewerkers. Daarom past DaaS360 perfect in het gewenste plaatje van NWO: gebruikersbeleving voorop!

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op