1 maart 2023

Persbericht CEO en CCO Circular IT group

Zoetermeer, 1 maart 2023 – Circular IT group benoemd nieuwe CEO en wordt versterkt met CCO. Maarten de Roos (1975) zal per 1 maart als CEO van Circular IT group aan de slag gaan. De groep stelt tevens Wilco van Bezooijen (1970) aan als CCO.

Maarten de Roos – een strategisch leider met ervaring in versnelde, internationale groei

Per 1 maart zal Maarten de Roos de rol van CEO van Circular IT group vervullen. Maarten begon zijn carrière in consulting bij DiamondCluster (nu Oliver Wyman) en PWC, waarna hij de overstap maakte richting meer hands-on posities in corporate development en strategie bij verscheidene snelgroeiende, technologiebedrijven. De afgelopen 6,5 jaar was hij CEO bij technologie-gedreven dienstverlener Bouwatch, wat onder zijn leiding uitgroeide van een Nederlands bedrijf met 27 werknemers tot een internationale organisatie met meer dan 400 werknemers. Het bedrijf werd in 2021 erkend als een van de 250 top groeiende bedrijven in Nederland. Zijn expertise op het gebied van internationale uitbreiding en versnelde groei sluit naadloos aan bij Circular IT group’s ambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van Circulaire IT. Maarten zal het stokje overnemen van interim CEO Jean-Pierre Verhoeven.

Maarten de Roos: “Mijn ambitie ligt in het professionaliseren van jonge ondernemingen om zo het groeipotentieel te maximaliseren. Circular IT group bestaat uit ondernemingen die leider zijn in hun domein. De kans ligt in het optimaliseren van de samenwerking en middels een gezamenlijke strategie Europees marktleider te worden en IT-hardware volledig circulair te maken. Ik zie hier grote mogelijkheden en heb ontzettend veel zin om richting te geven aan het realiseren van dit doel.”

Wilco van Bezooijen – een ervaren leider met commerciële intuïtie

Per 1 maart zal Wilco van Bezooijen de rol van CCO van Circular IT group gaan vervullen. Wilco brengt meer dan 30 jaar ervaring in IT-services en hardware sales met functies bij Xerox, Ricoh, Veenman en Kyocera. Na enkelen jaren actief te zijn geweest in meerdere Sales Account Executive rollen, bekleedde hij verschillende managementposities, waaronder de Managing Director functie bij Veenman. In 2013 keerde hij terug naar zijn eerste werkgever Xerox, waar hij Managing Director van Nederland werd. Wilco’s expertise in de IT-sector in combinatie met commercieel talent en leiderschap zal essentieel zijn voor het door ontwikkelen van de propositie en het opbouwen van een veelzijdige salesorganisatie.

Wilco van Bezooijen: “Middels verscheidene sales en managementfuncties heb ik mogen ervaren wat de key drivers zijn voor een succesvolle commerciële strategie en executie. De uitgesproken ambitie en hoge mate van enthousiasme bij Circular IT group bieden een sterke fundering voor het realiseren van de groeiambitie. Ik ben ervan overtuigd dat Circular IT group een winnende propositie biedt en ik kijk ernaar uit om het commerciële team uit te breiden en aan te sturen en samen Europa te veroveren.”

Jean-Pierre Verhoeven: “In de afgelopen maanden heeft Circular IT group enorme groei doorgemaakt. Het was een lange zoektocht naar geschikte kandidaten om Circular IT group te leiden en deze groei voort te zetten. Vol vertrouwen draag ik mijn werkzaamheden over aan Maarten en Wilco en ik wens hun ontzettend veel succes en plezier bij deze mooie groep.”

Over Circular IT group

Circular IT group werkt dagelijks aan het ondersteunen van klanten om de waarde van IT hardware te optimaliseren. Dit doen we door de levensduur van IT hardware te optimaliseren middels ITAD-diensten, Device as a Service, verhuur, refurbishing, reparatie, recommerce, het minimaliseren van e-waste, reductie van kritieke grondstoffenverbruik, reductie van globale CO₂ uitstoot en reductie van de negatieve impact op de biodiversiteit. De Circular IT group ondersteunt circulariteit, toekomstbestendige connectiviteit, sociale en digitale inclusie.

Met haar product- en dienstenaanbod bedient Circular IT group meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waaronder zakelijke eindgebruikers, dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Allerød (DK), Almere, Amersfoort, Amsterdam, Mechelen (BE), Nieuwegein en Singapore. Momenteel zijn er 300 FTE werkzaam bij de groep.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op