11 oktober 2022

Persbericht overname NEG Group

Zoetermeer, 11 oktober 2022 – NEG Group, bestaande uit NEG-ITSolutions, CTC IT Solutions, iUsed, Digital Deploy en stichting ITdonations, wordt onderdeel van Circular IT group. NEG is specialist in device lifecycle management en circulaire IT-oplossingen voor werkplek devices van (middel-)grote bedrijven. Samen met Circular IT group zal de NEG Group zich in de komende jaren richten op het versnellen van haar groei middels uitbreiding van de propositie en het bijdragen aan een circulaire economie.

Een handreiking naar circulariteit voor de Nederlandse markt

Naast het leveren, implementeren en managen van zowel nieuwe als jong gebruikte werkplekapparatuur, optimaliseert en verlengt NEG de levenscyclus hiervan en verwerkt zij de devices na afschrijving. De logistiek, gegarandeerde veilige dataverwijdering, waardering van de restwaarde en recycling worden geheel verzorgd. NEG maakt met haar services het volledige circulaire proces inzichtelijk, toegankelijk en voordelig.

NEG en Circular IT Group versterken elkaars positie in circulariteit

Klanten komen bij NEG voor de aankoop van zowel nieuwe als jong gebruikte werkplekapparatuur met garantie. NEG biedt klanten hierbij ook de mogelijkheid tot het complete lifecycle management beheer van devices. Met haar Device-as-a-Service (DaaS) oplossing en slimme Lifecycle Management software krijgen organisaties inzicht en controle over de complete levenscyclus van hun devices. Zo kunnen organisaties voldoen aan hun compliance voorwaarden t.a.v. informatiebeveiliging en een bijdrage leveren aan hun duurzaamheid programma’s. De combinatie met Circular IT group vergroot de toegang tot refurbished devices voor NEG, waarmee klanten op termijn een volledig portfolio aan circulaire oplossingen kan worden geboden met ruime service en garantie.

Gerard Aldus, oprichter NEG: “Sinds 1993 bouwen we met de NEG Group aan oplossingen voor Device Lifecycle Management. Nu kunnen wij onze DaaS propositie versterken met het aanbod refurbished IT-apparatuur van de Circular IT group. Zo kunnen wij nog meer bijdragen aan een duurzame wereld.”

Jean-Pierre Verhoeven, interim-CEO Circular IT group: “We zien enorm veel kansen in de samenwerking tussen NEG Group en de Circular IT group. De dienstverlening is complementair, wat in de combinatie veel toegevoegde waarde biedt. Gezamenlijk zijn NEG en de Circular IT group een top-5 Europese speler op het gebied van Circulaire IT, met veel ambitie voor de toekomst.”

Over NEG

De NEG Group is kennismarktleider op het gebied van device lifecycle management. Zij levert IT-oplossingen, -diensten en devices om de aanschaf en inzet van IT-devices te vereenvoudigen, de gebruiksduur te verlengen en de milieu-impact hiervan te beperken.
De NEG Group bestaat uit meerdere bedrijven, waaronder device lifecycle managementspecialist NEG-ITSolutions, computer opkoper en IT-recycling specialist CTC IT Solutions, zakelijke en consumenten webshop voor refurbished Apple devices iUsed, lifecycle management software Digital Deploy en Stichting ITdonations.

Over Circular IT group

Circular IT group werkt dagelijks aan het ondersteunen van klanten om de waarde van IT hardware te optimaliseren. Dit doen we door de levensduur van IT hardware te optimaliseren, Hardware as a Service, verhuur, refurbishing, reparatie, recommerce, het minimaliseren van e-waste, reductie van kritieke grondstoffenverbruik, reductie van globale CO₂ uitstoot en reductie van de negatieve impact op de biodiversiteit. De Circular IT group ondersteunt circulariteit, toekomstbestendige connectiviteit, sociale en digitale inclusie.

Met haar product- en dienstenaanbod bedient Circular IT group meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waaronder zakelijke eindgebruikers, dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort, Nieuwegein en Singapore. Momenteel zijn er 200 FTE werkzaam bij de groep.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op