Ons verhaal

We make IT circular

De huidige manier waarop we IT gebruiken is niet langer houdbaar. De samenleving heeft aanjagers nodig. Dat zijn wij! Samen met onze klanten en partners hebben we een onomkeerbare duurzame transformatie ingezet. Zo doorbreken we de vicieuze cirkel van IT als een wegwerpproduct en maken we IT echt circulair. 

Circular IT group

Om de wereldwijde transitie naar circulaire IT te leiden, hebben Circular IT group en haar partners de regie genomen over de hele levenscyclus van IT-apparatuur. Met onze unieke aanpak zijn we in staat de levensduur van IT-apparatuur aanzienlijk te verlengen. Wij zijn een frisse wind, met al tientallen jaren ervaring. 

Het gebruik van circulaire IT biedt een eenvoudige en efficiënte manier om jouw eigen voetafdruk te verkleinen. Wij helpen jouw organisatie en mensen bewuste keuzes te maken over hoe IT-apparatuur verantwoord te gebruiken. We doen dit met een portfolio van oplossingen, diensten en producten die CO2-uitstoot aantoonbaar verminderen en IT-afval besparen. 

Maak nu de stap naar een duurzame toekomst! 

Part of Circular IT group

Een diverse groep IT-organisaties, één missie. Sinds de oprichting van Circular IT group in 2022 mochten we een flink aantal mooie organisaties verwelkomen in onze groep. Ons gezamenlijk streven: we make IT circular. Al onze labels werken dan ook met een of meerdere aspecten van circulaire IT. We nemen je graag mee door onze reis, die nog maar net is begonnen!

2022

Juli

Maxicom

Maxicom IT Distribution

Maxicom (sinds 1998) is een circulaire IT distributeur die zich richt op het Europese resellerkanaal. Het is de inkooppartner voor de gehele Circular IT group.

Jean-Pierre Verhoeven, interim-CEO Maxicom IT Distribution: “Wij zijn al meer dan twintig jaar actief in deze markt, maar zien de afgelopen jaren dat bedrijven zich steeds duidelijker focussen op het duurzaamheidsaspect van hun IT-strategie.”

2022

Juli

Cirres

Cirres

De slimste zakelijke IT-leverancier van de Benelux. Sinds 1998 biedt Cirres een oplossing voor bedrijven die willen voldoen aan hun groene doelen op het gebied van IT. Dat doen ze door kort gebruikte, kwalitatief hoogwaardige IT hardware te refurbishen en een tweede leven te geven.

2022

Juli

Mr at

Mr.@ Online Computershop

Mr.@ (spreek uit: Mister Ed) bestaat sinds 1998 en is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste internetwinkels op het gebied van gebruikte computerhardware. Dagelijks verstuurt Mr.@ vele orders naar tevreden thuisgebruikers, scholen en bedrijven.

2022

Juli

Aliter

Aliter

Aliter Networks (sinds 2009) biedt bedrijven effectieve oplossingen om hun ROI te verbeteren door middel van de implementatie van Circulaire IT. Het levert betrouwbare, pre-owned netwerkapparatuur, servers en storage in meer dan 133 landen.

Zimin Chen, Sales Director Aliter Networks: “In de afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt om onze internationale klanten goed te kunnen ontzorgen op het gebied van duurzame netwerkoplossingen.”

2022

Augustus

iRent

IRENT

Europees marktleider in het verhuren en as-a-Service aanbieden van servers, storage, networking, appliances en devices met meer dan 20 jaar evaring.

Ivo de Heus, Managing Director IRENT: “Als onderdeel van Circular IT Group kunnen wij onze Europese klanten een full service en complete circulaire IT-oplossing bieden.”

2022

September

TellusRem

TellusRem

Het Deense TellusRem (sinds 2011) levert nieuwe en refurbished laptoptoetsenborden voor de Europese markt. Zo vergemakkelijken en versnellen ze het opknappen en refurbishen van laptops.

Morten Hvitved, founder van TellusRem: “Samen met de Circular IT group hebben we de middelen om al het potentieel dat ik zie in de markt te realiseren.”

2022

Oktober

NEG-ITSolutions

NEG-ITSolutions

Specialist in device lifecycle management en circulaire IT-oplossingen.

Gerard Aldus, oprichter NEG: “Sinds 1993 bouwen we met de NEG Group aan oplossingen voor Device Lifecycle Management. Nu kunnen wij onze DaaS-propositie versterken met het aanbod refurbished IT-apparatuur van de Circular IT group. Zo kunnen wij nog meer bijdragen aan een duurzame wereld.

2022

Oktober

CTC IT Solutions

CTC IT Solutions

CTC (sinds 2004) is gespecialiseerd in IT-Asset Disposition-diensten (ITAD) zoals het afvoeren van overtollige IT-apparatuur, het ontmantelen van datacenters, gecertificeerde dataverwijdering, datadragervernietiging, opkoop, remarketing en computer recycling. Altijd inclusief heldere rapportage, officiële certificaten en milieuverantwoord.

2022

Oktober

ITdonations

ITdonations

Stichting ITdonations (sinds 2007) maakt het doneren van de restwaarde van oude zakelijke hardware aan een goed doel naar keuze makkelijk, transparant en veilig. Vanuit de stichting is al meer dan 3 miljoen euro gedoneerd aan ruim 200 goede doelen.

2022

Oktober

Digital Deploy

Digital Deploy

Digital Deploy (sinds 2021) biedt controle over de volledige levenscyclus van apparaten met slimme software. Het is dé eenvoudige oplossing voor Device Lifecycle Management. Een slimme digitale projectmanager voor de volledige levenscyclus van devices.

2022

Oktober

iUsed Stores

iUsed Stores

iUsed Stores bestaat uit zakelijke en consumenten webshops voor refurbished devices. Waaronder iUsed als dé refurbished Apple-specialist in de Benelux voor consumenten en zakelijke klanten. Van aanschaf en service tijdens gebruik, tot opkoop, inruil en veilige afvoer van IT-apparatuur na gebruik. Maar ook de webshops Swoop en RefurbishedDirect vallen onder iUsed Stores.

2023

Februari

CTG Circular

CTG Circular

CTG Circular (sinds 2000) biedt een duurzame oplossing voor gebruikt ICT-materiaal: van inzamelen tot het wissen van gegevens en het herstellen van oude hardware.

Olivier Vanden Eynde, oprichter CTG Circular:Circulaire economie is vandaag geen ‘nice-to-have’ meer, maar een ‘must-do’. Om de ingezette transitie kracht bij te zetten en om circulaire IT mainstream te maken, moet er grensoverschrijdend samengewerkt worden om regionale oplossingen aan te kunnen bieden voor bedrijven, overheden en multinationals.

2023

Februari

emXcore

emXcore

Specialist (sinds 2011) in refurbished networking hardware. emXcore levert al meer dan tien jaar high-end refurbished datacenter-oplossingen van Juniper Networks en Arista Networks aan klanten wereldwijd.

Alex Beverwijk, oprichter emXcore: “Samen met de Circular IT group kunnen wij onze leidende positie op het gebied van refurbished Juniper en Arista verder versterken en ons dienstenportfolio uitbreiden. Hiermee kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en daarbij bijdragen aan de transformatie naar een circulaire economie in onze sector.