Diensten

Circulaire IT oplossingen voor jouw organisatie

De leden van Circular IT group hebben gezamenlijk meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van circulaire IT oplossingen. We zijn expert in refurbished hardware en netwerkapparatuur. De Circular IT group helpt de klanten met de transitie naar duurzaamheid binnen de IT-afdeling. We bieden een groot scala van IT diensten aan: van inkoop en ITAD, refurbishen tot recyclen. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle diensten die Circular IT group aanbiedt.

Als een gebruikt IT product niet meer te refurbishen is, wordt het gerecycled. Maar het kan ook gebeuren dat je uit veiligheidsoverwegingen ervoor kiest om de afgeschreven IT hardware te laten vernietigen. Het afvoeren van IT producten moet dan voldoen aan wetgeving zoals de WEEE en AEFA. Wij voldoen aan deze eisen. Het is vooral belangrijk dat de kritieke grondstoffen zo goed mogelijk uit de IT onderdelen worden gehaald. Daar hebben wij afspraken met gecertificeerde bedrijven voor.
Een refurbished product is een gereviseerd product dat naar nagenoeg nieuwstaat is teruggebracht. Dat gebeurt door een van onze vele IT Experts. We reinigen de apparatuur van binnen en van buiten. Daarna doen we een grondige technische controle waarbij we wat niet werkt, repareren of vervangen. Alle oude data wordt gecertificeerd verwijderd. Alle software wordt geüpgraded. Daarna bepalen we de gradatie van de IT hardware (Grade A+, A of B) en gaat het de verkoop in.
Circular IT group vindt het belangrijk dat ICT hergebruikt wordt. Daarom kopen wij grote partijen in bij bedrijven en instanties. We verzorgen de afvoer, inventarisatie, asset registratie en gecertificeerde datawiping van jouw afgeschreven ICT apparatuur. De Circular IT group garandeert je een marktconforme restwaarde.
Het proces is eenvoudig: Op basis van je specificaties kunnen wij op voorhand een indicatieve waardering afgeven. Na ontvangst wordt je IT apparatuur bij ons getest. Hierop baseren wij de definitieve prijs. Is er defecte en onverkoopbare ICT-apparatuur? Dan bieden wij dit aan bij geregistreerde recyclingbedrijven.

Je data is van levensbelang voor je organisatie. Daarom is het belangrijk dat deze tijdens het refurbishproces vakkundig wordt verwijderd. Dat doen wij met onze gecertificeerde Wipe-Drive software. Dit wissen kan in ons beschermde warehouse gebeuren, maar ook bij jou op locatie.

Gecertificeerde data-wiping betekent dat je een certificaat ontvangt waarop staat dat vertrouwelijke gegevens en bestanden permanent van je devices zijn vernietigd. Gecertificeerd wipen betekent wissen volgens Europese en/of wereldwijde standaarden. Dit is geheel conform de nieuwe AVG Wetgeving etc.

De leden van Circular IT group zijn gespecialiseerd in het beheren van contractvoorraden. We beschikken over ruime veiligheidsvoorraden omdat we dit voor veel verschillende opdrachtgevers doen. Daardoor kunnen we snel ieder gewenst product uit voorraad te leveren. Bovendien doen we dat tegen scherpe prijzen omdat we grote volumes inkopen.
We hebben een gezamenlijk magazijn van 7.000 m2. Hierin liggen continu duizenden verschillende reserve onderdelen op voorraad van vele bekende merken. Met name HP en Cisco zijn sterk vertegenwoordigd.
IT Asset Disposition (ITAD) is een term die draait om hergebruik (re-use), recycling, herbestemming (repurpose), reparatie of verwijdering van ongewenste IT-apparatuur op een veilige en milieuverantwoorde manier. Van belang is hierbij ook het bepalen van de waarde van jouw oude IT hardware. Onze inkoopexperts helpen je met het bepalen van een eerlijke markt waarde (fair market value).
Naarmate organisaties groeien en de technologie verbetert, moet IT-hardware vernieuwd worden. Een nieuw thuis vinden voor gebruikte IT-apparatuur zoals servers of opslag is echter lastig. Vaak moet de apparatuur worden gerepareerd. In andere gevallen is er zeer weinig vraag naar de hardware. Hoewel de vervangen hardware altijd kan worden gerecycled, kan dit duur zijn.
IT Asset Recovery is het proces van het maximaliseren van de waarde van ongebruikte of afgedankte activa door middel van effectief hergebruik of afstoting.
Reverse Logistics is het proces voor de terugzending van producten van de eindgebruiker naar de fabrikant of distributeur voor terugwinning, reparatie, recycling of verwijdering. Circular IT group kan je hierbij helpen.
Hardware-as-a-service (HaaS) is een model waarbij de IT hardware in eigendom blijft van de leverancier en wordt gebruikt door de eindklant. Er wordt een service level agreement (SLA) afgesproken tussen beide partijen, met daarin de verantwoordelijkheden. Aan het einde van het contract wordt de hardware weer terug geleverd aan de leverancier.
Ben je voor een korte periode op zoek naar servers of opslag omdat je een event of training organiseert? Denk dan aan huur van IT hardware. Dit is veel milieuvriendelijker en goedkoper dan kopen van de benodigde hardware.