Waarom IT huren?

IT huren is een flexibele & duurzame IT-oplossing, die organisaties rust en continuïteit brengt. Bespaar jouw IT-afdeling ook kosten en tijd.

Vraag een offerte aan
Circular IT group

Redenen voor IT huren

 • Demo
  Door middel van een demo kan je de nieuwe IT-omgeving eerst testen, zodat je zeker weet dat de apparatuur aan al je eisen voldoet. Als officieel demopoolpartner van gerenommeerde vendoren zoals HPE, Nutanix, NVIDIA, Dell EMC, Lenovo en IBM hebben we een uitgebreide voorraad apparatuur die je de volgende dag al in huis kunt testen.
 • Proof of Concept (PoC)
  Een Proof of Concept biedt je de mogelijkheid om de technologische mogelijkheden te verkennen, én aan de hand van een use-case te beoordelen of de systemen aansluiten op de unieke IT-print van je organisatie. Zo kan je server-, storage-, netwerkapparatuur of appliances proefdraaien zonder verdere verplichtingen.
 • Try and Buy
  Server-, storage- of netwerkapparatuur eerst uitproberen voordat je overgaat tot koop? Zo kun testen of de apparatuur aan je behoeften voldoet. Try and Buy behoort meestal niet tot de mogelijkheden bij vendoren van server-, storage- en netwerkapparatuur. Gelukkig kunnen we Try and Buy via verhuur wél faciliteren.
 • Levertijd overbruggen
  Het is tijd voor nieuwe server-, storage- of netwerkapparatuur. Helaas zit daar vaak een lange levertijd aan verbonden (door chiptekorten) of een aanbestedingstraject dat vereist is om de apparatuur aan te schaffen. De nieuwe apparatuur is echter wel direct nodig, om dat bijvoorbeeld de IT-capaciteit of performance nu uitbereiding vereist. In dat geval biedt huur van een tijdelijke IT-oplossing ter overbrugging uitkomst.
 • IT-migratie
  Een IT-migratie kan flink wat capaciteit vereisen. Wil je het risico op downtime minimaliseren en tijdens een IT-migratie draaiende blijven? Het huren van systemen draagt hieraan bij en neemt deze mogelijke risico’s weg.
 • Tijdelijke IT-capaciteit
  Soms is de vraag vanuit je organisatie of IT-omgeving van tijdelijke aard, of niet in te schatten in omvang van tijd. Aanschaffen is in dat geval geen optie. Huren van server-, storage- of netwerkapparatuur is uiterst geschikt om bijvoorbeeld piekmomenten efficiënt te overbruggen.
 • Calamiteit of escalatie
  Hoe goed je je zaken ook op orde hebt, onvoorziene situaties zijn niet uit te sluiten. Je systemen zijn onverwachts down, de storagecapaciteit loopt sneller vol dan voorzien, of je bent wellicht getroffen door ransomware of malware. Wij zorgen ervoor dat je binnen enkele uren een vervangende en veilige IT-omgeving in huis hebt, die je zo kort of lang als gewenst kunt huren.
 • Cloud transitie
  Staat het voornemen om naar de cloud te gaan eenmaal op de agenda, dan volgt vaak een ingrijpende transitieperiode. De extra capaciteit of support die je in deze korte periode nodig hebt wil je niet permanent aanschaffen. Door een tijdelijke IT-omgeving te huren, houd je alle processen draaiende en ben je zeker van een soepele overgang naar de cloud.

Spoedlevering mogelijk

In het geval van een escalatie of calamiteit of ransomware zorgen wij dat je binnen enkele uren een vervangende IT-omgeving in huis hebt.

Een oplossing op maat

Zo lang en zo veel je maar wil. We bieden tijdelijke oplossingen die perfect aansluiten op jouw behoeften.

Wereldwijde levering

Circular IT group zet die extra stap om je te helpen. Wereldwijde levering is voor ons geen probleem.

Veelgestelde vragen over IT huren

 • Wat zijn de voordelen van IT huren?

  IT-huren is de circulaire oplossing voor een tijdelijk tekort, bij calamiteiten of op lange termijn. Met Try and Buy kan je testen welke apparatuur het beste bij jouw organisatie past en met onze aanvullende diensten ben je altijd zeker van passende server-, storage- en netwerkoplossingen. Op- en afschalen is altijd mogelijk door onze ruime voorraad aan IT-apparatuur.

 • Wat gebeurt er met data op gehuurde apparatuur?

  Volgens de huidige Europese regelgeving (AVG) voor bescherming van persoonsgegevens ben je als verwerkende organisatie verantwoordelijk voor het wissen van data. Daarom wist CITg standaard alle data op gehuurde hardware die terugkomt op gecertificeerde wijze en ontvang je een certificaat als bewijs van 100% veilige dataverwijdering. Jouw gegevens zijn hierna niet meer terug te halen en onze IT-apparatuur kan hergebruikt worden.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Vraag een huur offerte aan

We helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Specificeer hier de apparatuur waarvoor je een offerte wilt aanvragen of stel hier je vraag.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.