data centre disposal

Veilig, compliant, duurzaam

Datacenter Disposal

Verouderde of overtollige datacenters vertegenwoordigen nog altijd waarde én kunnen (deels) hergebruikt worden. Wij zorgen voor het veilig verwijderen van datacenters en aanverwante IT-apparatuur.

Vraag een gratis waardebepaling aan

Onze Datacenter Disposal-diensten

Wij bieden een compleet pakket van diensten voor het verwijderen van datacenters. Bij jou op locatie of in onze eigen beveiligde ruimte wissen en vernietigen wij allerlei soorten datadragers. Veilig transport, gecertificeerde verwerking en hoogwaardige recycling zijn gegarandeerd.

Je tast geen seconde in het duister. Gedurende het volledige proces bieden wij transparante rapportage. Deze gedetailleerde rapporten geven inzicht in je activa en dienen tegelijkertijd als een onmisbaar instrument voor audits en controles.

Vraag een gratis waardebepaling aan

Het belang van Datacenter Disposal

Het verwijderen van een datacenter is een cruciaal proces dat invloed heeft op jouw ROI, gegevensbeveiliging én onze planeet.

Als het verwijderen op de juiste manier gebeurt, win je waardevolle activa terug en zorg je ervoor dat je e-waste verantwoord wordt verwerkt.

 • Haal waarde uit je activa: Laat verouderde apparatuur geen stof happen. Zet activa om in geld.
 • Verbeter de veiligheid: Wij zorgen ervoor dat alle data veilig wordt verwijderd.
 • Maak duurzame impact: Stimuleer duurzaamheid door actief bij te dragen aan circulaire IT en aan de circulaire economie.
 • Ga voor een zorgeloze ervaring: Wij regelen alles, van begin tot eind.
 • Voldoe aan de wet- en regelgeving: Het veilig verwijderen van een datacenter (Datacenter Disposal) is in veel sectoren wettelijk verplicht.
storage-circular-it-group

Volledige transparantie in iedere stap van het proces

IT Asset Tracking

Als het gaat om het verwijderen van een datacenter is het belangrijk om continu te weten waar de apparatuur zich bevindt en dat deze veilig is. Met onze uitgebreide IT Asset Tracking-services kun je hier gerust op zijn. De datacenter apparatuur wordt tijdens elke fase van het verwijderen op de juiste manier behandeld en beveiligd.

Ons IT Asset Tracking-systeem omvat:

 • Inventarisatie: We controleren al jouw apparatuur voordat deze buiten gebruik wordt gesteld.
 • Volgen: We volgen de apparatuur gedurende het gehele proces van buitengebruikstelling, ook tijdens het transport en de opslag.
 • Rapportage: We voorzien je van gedetailleerde rapporten over de status van jouw apparatuur.
Vraag een gratis waardebepaling aan
IT asset tracking

Datacenter Disposal in 5 stappen

citg inventarisatie

Audit van de inventaris

Inventariseer alle IT-hardware. Een essentiële stap in het proces, om te borgen dat er niets over het hoofd wordt gezien tijdens het verwijderen.

hard disk shredder

Data wissen of vernietigen

Bij jou op locatie wissen of vernietigen we de data op een veilige manier. Kies tussen onze gecertificeerde methoden voor Data Wiping of Data Carrier Shredding om compliant te zijn.

ophalen en inladen

Veilige afvoer van IT-apparatuur

Met een beveiligd transport vervoeren we de IT-apparatuur van jouw locatie naar ons verwerkingscentrum. Realtime tracking zorgt voor transparantie en veiligheid tijdens het transport.

IT huren

Asset Recovery

We geven je een interessante restwaarde voor overbodig geworden hardware. De apparatuur krijgt als het even kan weer een tweede leven.

Acquisition options circular it

Recycling en Rapportage

IT-hardware die niet meer hergebruikt kan worden, recyclen we verantwoord. Aan het einde ontvang je gedetailleerde rapporten voor compliance en auditing.

Gratis waardebepaling

Heb je alle hardware in kaart? Dan geven wij je vrijblijvend inzicht in de waarde van je oude IT-apparatuur. Goed voor jouw organisatie en voor écht circulaire IT.

Vraag waardebepaling aan
Datacenter disposal

FAQ: Data Center Disposal

 • Wat is het verschil tussen data center disposal en data center decommisioning?

  Data center disposal en data center decommisioning zijn beide processen die betrekking hebben op het buiten gebruik stellen en afvoeren van apparatuur en infrastructuur van datacenters.
  Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  Data center decommisioning is het algehele proces van het plannen, uitvoeren en beheren van het buiten gebruik stellen van datacenter hardware op een veilige en milieuvriendelijke manier.

  Data center disposal  is het specifieke proces van het recyclen of afvoeren van datacenter hardware.

 • Wat is datacenter decommissioning?

  Datacenter decommissioning is het totale proces van plannen, uitvoeren en beheren van het buiten gebruik stellen van datacenter apparatuur op een veilige, beveiligde en milieuvriendelijke manier. Dit proces omvat doorgaans de volgende stappen:

  Inventarisatie en beoordeling: De eerste stap is het inventariseren van alle datacenter apparatuur, waaronder servers, storage, netwerkapparatuur en bekabeling. Deze inventarisatie helpt om te identificeren welke middelen nog in gebruik zijn en welke niet meer nodig zijn.

  Data-sanitisatie: Alle gegevens op buiten gebruik gestelde apparatuur moeten worden gesaneerd of vernietigd om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Dit kan gedaan worden door verschillende methoden, zoals gegevenswissing of fysieke vernietiging.

  Demontage en verwijdering: Nadat de gegevens zijn gesaneerd, kan de IT-apparatuur worden gedemonteerd en uit het datacenter worden verwijderd. Dit kan het loskoppelen van kabels, het verwijderen van componenten en het transporteren van de IT-apparatuur naar een recyclings- of afvalverwerkingsfaciliteit inhouden.

  Documentatie en afsluiting: De laatste stap is het documenteren van het ontmantelingsproces en het afsluiten van eventuele uitstaande rekeningen of contracten.

Daan van Nieuwenhoven

Daan van Nieuwenhoven

ITAD Expert

Vraag een waardebepaling aan

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende waardebepaling.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.