Datacenter Disposal

Veilig, compliant, duurzaam

Datacenter Disposal

Verouderde of overtollige datacenters vertegenwoordigen nog altijd waarde én kunnen (deels) hergebruikt worden. Wij zorgen voor het veilig verwijderen van datacenters en aanverwante IT-apparatuur.

Vraag een gratis waardebepaling aan

Onze Datacenter Disposal-diensten

Wij bieden een compleet pakket van diensten voor het verwijderen van datacenters. Bij jou op locatie of in onze eigen beveiligde ruimte wissen en vernietigen wij allerlei soorten datadragers. Veilig transport, gecertificeerde verwerking en hoogwaardige recycling zijn gegarandeerd.

Je tast geen seconde in het duister. Gedurende het volledige proces bieden wij transparante rapportage. Deze gedetailleerde rapporten geven inzicht in je activa en dienen tegelijkertijd als een onmisbaar instrument voor audits en controles.

Vraag een gratis waardebepaling aan

Het belang van Datacenter Disposal

Het verwijderen van een datacenter is een cruciaal proces dat invloed heeft op jouw ROI, gegevensbeveiliging én onze planeet.

Als het verwijderen op de juiste manier gebeurt, win je waardevolle activa terug en zorg je ervoor dat je e-waste verantwoord wordt verwerkt.

  • Haal waarde uit je activa: Laat verouderde apparatuur geen stof happen. Zet activa om in geld.
  • Verbeter de veiligheid: Wij zorgen ervoor dat alle data veilig wordt verwijderd.
  • Maak duurzame impact: Stimuleer duurzaamheid door actief bij te dragen aan circulaire IT en aan de circulaire economie.
  • Ga voor een zorgeloze ervaring: Wij regelen alles, van begin tot eind.
  • Voldoe aan de wet- en regelgeving: Het veilig verwijderen van een datacenter (Datacenter Disposal) is in veel sectoren wettelijk verplicht.
servers

Volledige transparantie in iedere stap van het proces

IT Asset Tracking

Als het gaat om het verwijderen van een datacenter is het belangrijk om continu te weten waar de apparatuur zich bevindt en dat deze veilig is. Met onze uitgebreide IT Asset Tracking-services kun je hier gerust op zijn. De datacenter apparatuur wordt tijdens elke fase van het verwijderen op de juiste manier behandeld en beveiligd.

Ons IT Asset Tracking-systeem omvat:

  • Inventarisatie: We controleren al jouw apparatuur voordat deze buiten gebruik wordt gesteld.
  • Volgen: We volgen de apparatuur gedurende het gehele proces van buitengebruikstelling, ook tijdens het transport en de opslag.
  • Rapportage: We voorzien je van gedetailleerde rapporten over de status van jouw apparatuur.
Vraag een gratis waardebepaling aan
IT asset tracking

Datacenter Disposal in 5 stappen

Inventarisatie

Audit van de inventaris

Inventariseer alle IT-hardware. Een essentiële stap in het proces, om te borgen dat er niets over het hoofd wordt gezien tijdens het verwijderen.

Data vernietiging

Data wissen of vernietigen

Bij jou op locatie wissen of vernietigen we de data op een veilige manier. Kies tussen onze gecertificeerde methoden voor Data Wiping of Data Carrier Shredding om compliant te zijn.

Ophalen en inladen

Veilige afvoer van IT-apparatuur

Met een beveiligd transport vervoeren we de IT-apparatuur van jouw locatie naar ons verwerkingscentrum. Realtime tracking zorgt voor transparantie en veiligheid tijdens het transport.

IT huren

Asset Recovery

We geven je een interessante restwaarde voor overbodig geworden hardware. De apparatuur krijgt als het even kan weer een tweede leven.

aanvraag

Recycling en Rapportage

IT-hardware die niet meer hergebruikt kan worden, recyclen we verantwoord. Aan het einde ontvang je gedetailleerde rapporten voor compliance en auditing.

Stuur je vraag in

Gratis waardebepaling

Heb je alle IT-hardware in kaart? Dan geven wij je gratis inzicht in de waarde van deze overtollige apparaten. Goed voor jouw organisatie en voor écht circulaire IT.

Vraag een gratis waardebepaling aan
Datacenter Disposal
Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Vraag een waardebepaling aan

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende waardebepaling.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.