storage circular

Veilig, compliance en duurzaam

IT Asset Disposition (ITAD)

Geef je overtollige IT-hardware een tweede (of derde) leven en haal er maximale restwaarde uit. Laat zien dat je begaan bent met duurzaamheid, versterk je gegevensbeveiliging en zorg ervoor dat je aan de laatste wet- en regelgeving voldoet.

Vraag waardebepaling aan

Veilige en verantwoorde afvoer van IT-apparatuur

Circular IT group verzorgt het veilig en verantwoord afvoeren, recyclen, hergebruiken of verkopen van IT-apparatuur aan het einde van de levenscyclus.

 • Minimaliseer e-waste
 • Voldoe aan wet- en regelgeving
 • Verlaag je kosten, herstel waarde
 • Handel ethisch en boost je imago
 • ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 , WEEELABEX gecertificeerde werkwijze

 

Acquire Deploy Manage Refresh circle

IT-opkopen

Zet je overtollige IT-hardware om in euro’s. Wij bieden je een aantrekkelijke restwaarde voor je gebruikte IT-apparatuur. Veilig verkopen en afvoeren, zonder gedoe

Vraag vandaag nog een waardebepaling aan!

IT-opkopen

Servers opkopen

Wij kopen servers op! Wij zijn op zoek naar alle merken servers en modellen van maximaal 6 jaar oud.

Servers opkopen

IT-Recycling

Oude IT-apparatuur die je niet meer gebruikt? Je hardware is bij ons in goede handen. Als jouw expert op het gebied van dataverwijdering en data wissen zorgen we voor veilige en volledige verwerking en afvoer. Je data is 100% veilig.

IT-recycling

Data verwijdering

Voorkom onbedoelde lekken, bescherm je organisatie (en reputatie) en voorkom boetes. Wij wissen alle data en zorgen voor een gecertificeerde, veilige afvoer van jouw IT-hardware.

Data verwijdering

Data vernietiging

Vaak blijven vertrouwelijke gegevens op een opslagapparaat staan, zelfs als je de harde schijven formatteert. Met onze industriële shredders vernietigen we jouw storage devices en data onherstelbaar.

Data vernietiging

Datacenter Disposal

Gespecialiseerd, probleemloos en veilig. Ons team demonteert servers, racks en kabels grondig en efficiënt. Data wissen we ter plekke of bij ons op locatie, de recycling is gecertificeerd en we betalen een goede prijs voor overtollige apparatuur.

Datacenter disposal

Wat is ITAD?

IT Asset Disposition (ITAD) is het proces van het veilig verwijderen van verouderde of ongewenste IT-hardware zoals laptops, computers, servers en smartphones. Het doel is om items verantwoord te recyclen of te renoveren, met behoud van gegevensbeveiliging. Voldoen aan wettelijke voorschriften is essentieel.

Circular IT group zorgt voor het veilig wissen van data en milieuvriendelijke recycling. We helpen je ook bij het herstellen van activa, waardoor je oude technologie nieuwe kansen krijgt. Een slimme zet voor zowel beveiliging als duurzaamheid.

Circular IT group is gespecialiseerd in ITAD-diensten zoals het afvoeren van overtollige IT-apparatuur, het ontmantelen van datacenters, het gecertificeerd wissen van data en recycling. Wereldwijd verzorgen wij de afvoer voor (middel)grote organisaties. Meer dan 90 multinationals vertrouwen op onze ITAD-diensten. We bieden transparante rapportages en werken met hart voor jouw organisatie én de planeet.

Vraag gratis waardebepaling aan
ITAD IT Asset Disposition

Onze ITAD locaties

locatie-nederland
locatie-belgie
Verenigd Koninkrijk
locatie-denemarken

Wat voor IT-hardware kopen wij op?

Wij kopen je gebruikte zakelijke IT-apparatuur. Controleer alsjeblieft of de hardware die je wilt verkopen compleet is en in werkende staat verkeert.

 • Laptops
 • Desktops
 • Smartphones
 • Tablets
 • Printers
 • Scanners
 • Netwerkapparatuur
 • Servers en Storage
Laptops

Het ITAD-proces

it hardware citg

Aanvraag

Vul het formulier voor de waardebepaling in.

storage circular

Ophalen

Na de overeenkomst halen we je overtollige hardware op bij jou op locatie.

Transport

Transport

We zorgen voor een veilig transport met onze eigen transportdienst.

registratie citg

Registratie

Bij aankomst registreren we al je hardware.

veilige-dataverwijdering

Gecertificeerd wissen data

Alle data van je hardware worden veilig gewist.

refurbished it apparatuur citg

Tweede leven

We geven een tweede leven aan je oude hardware binnen of buiten jouw organisatie.

Acquisition options circular it

Rapportage en betaling

Je ontvangt de benodigde certificaten, een gedetailleerde rapportage en de overeengekomen restwaarde.

Relevante artikelen

nieuws Circulair IT Lifecycle Management

Persbericht: Launch Impact Calculator

Zoetermeer, 20 June. Circular IT group unveils groundbreaking Impact Calculator. By launching the Impact Calculator, the Circular IT group is excited to announce the launch of an impactful tool, designed to help users understand the significant environmental benefits of choosing circular new and refurbished IT solutions.

Lees meer over Persbericht: Launch Impact Calculator
nieuws certificeringen

Circular IT group behaalt certificeringen

Goed nieuws! Circular IT-groep behaalt certificeringen voor kwaliteits- en milieu management en informatiebeveiliging. Met trots kunnen wij melden dat wij de externe audits voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen succesvol hebben behaald!

Lees meer over Circular IT group behaalt certificeringen
nieuws CSRD Report 2023

Persbericht CSRD Impact Rapport 2023

Zoetermeer, 30 May. Leading the charge in sustainable IT solutions, Circular IT group is thrilled to announce the release of its inaugural 2023 Corporate Sustainability Responsibility and Directive (CSRD) Impact Report, "Road to a circular future". This document marks a significant milestone in our commitment to promoting sustainability and the circular economy within the IT sector.

Lees meer over Persbericht CSRD Impact Rapport 2023

FAQ: IT Asset Disposition

 • Hoe laat je oude IT-apparatuur afvoeren?

  Het verantwoord en veilig afvoeren van oude IT-apparatuur (ITAD) is cruciaal voor zowel milieu als informatiebeveiliging.

  Re-Use: Beoordeel of je IT-apparatuur kan worden opgeknapt of hergebruikt. Hergebruik helpt e-afval te verminderen en ondersteunt een circulair IT-model.

  Dataverwijdering: Zorg ervoor dat alle gegevens altijd volledig worden gewist. Gebruik gecertificeerde datavernietigingsmethoden zoals software wiping, degaussen of fysieke vernietiging met een shredder.

  IT- Recycling: Als hergebruik echt niet mogelijk is, laat de apparatuur dan verantwoord recyclen. Werk samen met gecertificeerde e-afvalverwerkers die zich houden aan milieuregels en ethische recyclingpraktijken.

  Documentatie: Houd een administratie bij van alle afgevoerde IT apparatuur voor compliance en auditdoeleinden. DEnk hierbij aan datavernietigingscertificaten en uitgebreide rapportages met serienummers, restwaarde .

  Blijf geïnformeerd: Regels voor het veilig en verantwoord afvoeren van IT-apparatuur zijn aan verandering onderhevig. Blijf op de hoogte om te voldoen aan de nieuwste vereisten.

  Voor professionele hulp kun je contact opnemen met de ITAD-experts van Circular IT group. Zij kunnen het hele proces van het afvoeren van IT-apparatuur veilig en verantwoord voor je uitvoeren.

Daan van Nieuwenhoven

Daan van Nieuwenhoven

ITAD Expert

Vraag waardebepaling aan

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.