hard disk shredder

Bescherm je organisatie en blijf compliant

Hard disk shredding

Bescherm je vertrouwelijke data. Hard disk shredding zorgt voor de absolute zekerheid dat je data veilig verwijderd is.

Vraag offerte aan

Waarom kiezen voor Circular IT group voor hard disk shredding?

 • Maximale veiligheid: Wij gebruiken industriële shredders die harde schijven en SSD’s tot onherkenbare deeltjes reduceren, waardoor volledige datavernietiging gegarandeerd is.
 • Optimaal gemak: Kies voor vernietiging ter plaatse om het proces zelf te zien of voor veilig transport en vernietiging in onze beveiligde servicecentra door heel Europa.
 • Uitgebreide diensten: Wij vernietigen niet alleen harde schijven, maar ook SSD’s, USB-sticks, tapes en andere datadragers.
 • Milieuverantwoorde aanpak: Wij recyclen restmaterialen verantwoord via onze gecertificeerde partners, om zo de impact op het milieu te minimaliseren.
Vraag offerte aan

Wat is hard disk shredding?

Hard disk shredding houdt in dat de harde schijf of andere datadrager fysiek vernietigd worden, waardoor het terughalen van gegevens vrijwel onmogelijk wordt. In tegenstelling tot sommige andere methoden gebaseerd op software, garandeert fysieke vernietiging van de harde schijf een volledige en onomkeerbare data verwijdering.

Voordelen van hard disk shredding:

 • Gegarandeerde gegevensvernietiging: Zorgt voor absolute gegevensbeveiliging, waardoor de kans dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt, wordt geëlimineerd.
 • Voldoen aan regelgeving: Komt overeen met privacyregelgeving zoals de AVG/GDPR, en beschermt je bedrijf tegen datalekken en reputatieschade.
 • Zekerheid: Krijg volledige zekerheid dat je gegevens echt weg zijn. Inclusief certificaat van vernietiging.
 • Milieubewust: Ons harde schijf vernietiginsproces omvat milieuverantwoorde recycling, waardoor jouw ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd.
Vraag offerte aan

Onze ITAD locaties

locatie-nederland
locatie-belgie
Verenigd Koninkrijk
locatie-denemarken

Veilig data wissen of vernietigen: Data Wiping en Hard Disk Shredding

Voor het verwijderen van gevoelige data bieden we twee krachtige opties: Data Wiping én Hard Disk Shredding. Met onze Data Wiping-service wissen we de data veilig bij jou op locatie of in onze beveiligde faciliteit. Data Wiping is een milieuvriendelijke oplossing die hardware herbruikbaar maakt. Bovendien voldoet het aan de wettelijke vereisten zoals de GDPR.

Onze services bieden je de keuze tussen on-site en off-site vernietiging. Het voordeel hiervan is dat het absolute zekerheid geeft dat je data onherstelbaar is vernietigd. Dit is vooral belangrijk voor organisaties met zeer gevoelige informatie, zoals financiële gegevens of intellectuele eigendom.

hergebruik vs recycle

Hard Disk Shredding proces

contact leggen

Neem contact met ons op

Bel +31 (0) 88 – 990 7500 of vul onderstaand formulier in om te beginnen.

circulaire it oplossingen

Maak een afspraak

Laat ons weten welke datadragers je vernietigd wilt hebben en of je de voorkeur geeft aan service op locatie of aan vernietiging in ons beveiligde servicecentrum.

hard disk shredder

Of: vernietiging ter plaatse

We komen naar je toe en regelen de harde schijf vernietiging ter plekke.

ophalen en inladen

Of: ophalen en transport

We halen je harde schijven of andere datadragers op met ons eigen beveiligde transport en brengen deze naar ons servicecenter.

datavernietiging circular it group

Hard disk shredding

Zoals overeengekomen zullen we je harde schijven fysiek vernietigen, waardoor ze onherstelbaar worden.

Acquisition options circular it

Rapportage en certificaten

Je ontvangt gedetailleerde rapportages en vernietigingscertificaten, die bevestigen dat jouw harde schijven veilig zijn vernietigd.

FAQ: Hard Disk Shredding

 • Wat kost hard disk shredding?

  Kosten voor het vernietigen van harde schijven variëren afhankelijk van het aantal schijven / datadragers en de door jou gekozen service. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 • Wat gebeurd er met het restmateriaal van vernietigde datadragers?

  De restmaterialen van geshredde hard disks, harde schijven of andere datadragers worden altijd verantwoord gerecycled via gecertificeerde partners, om de impact op het milieu te minimaliseren.

 • Hoe veilig is hard disk shredding?

  Onze service voor het vernietigen van harde schijven van de Circular IT-groep voldoet aan de zeer strikte DIN 66399 en ISO/IEC 21964 normen.

 • Welke soorten datadragers kunnen door de shredder worden vernietigd?

  Circular IT group vernietigt niet alleen harde schijven, maar ook tal van andere datadragers zoals SSD-schijven, tapes, ID-kaarten of USB-sticks.

  Hier is een lijst van datadragers die kunnen worden vernietigd:

  1. Harde schijven
  2. USB-flashdrives
  3. CD’s / DVD’s
  4. Magnetische tapes
  5. Floppy disks
  6. Geheugenkaarten (SD-kaarten, microSD-kaarten)
  7. Solid-state drives (SSD’s)
  8. Mobiele apparaten (smartphones, tablets, zonder batterijen!)
  9. Backup tapes
  10. 10. Zip drives

  Dit proces zorgt voor de volledige vernietiging van gegevens op deze apparaten, waardoor gegevensherstel onmogelijk wordt.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.