datavernietiging circular it group

Bescherm je organisatie en blijf compliant

Data Vernietiging

Bescherm vertrouwelijke gegevens en voorkom datalekken. Onze services rondom data vernietiging focussen zich op het veilig verwijderen van data en het behoud van de goede reputatie van jouw organisatie. Ook voldoe je aan de wettelijke voorschriften en verminder je e-waste.

Vraag een offerte aan

Data verwijderen en vernietigen

In het digitale tijdperk waarin we leven, is data het nieuwe goud. Het veilig verwijderen van data en vernietigen van de datadragers is dan ook geen wens, maar een vereiste. Datavernietiging gaat voor ons verder dan het afvinken van een lijstje regels. Wij dragen er de grootst mogelijke zorg voor dat de reputatie én de intellectuele eigendommen van jouw organisatie beschermd zijn.

Onze services rondom veilige datavernietiging (datawiping) integreren we naadloos in jouw IT Lifecycle Management-strategie.

Neem contact op

Het belang van veilige datavernietiging

Het beschermen van gevoelige data is niet langer een keuze, maar een absolute vereiste. Vaak ligt de focus op het beveiligen van actieve data. Data op de juiste manier vernietigen aan het einde van de levenscyclus van een apparaat wordt nogal eens over het hoofd gezien.

Dit is waarom datawiping zo belangrijk is:

 • Compliance: Voorkom boetes en juridische problemen door te voldoen aan de wet- en regelgeving rondom gegevensbescherming, zoals de GDPR.
 • Reputatiemanagement: Bescherm je merkreputatie door risico’s op datalekken te elimineren en behoud het vertrouwen van je klanten.
 • Intellectueel eigendom: Bescherm waardevol intellectueel eigendom tegen diefstal door oude data veilig te wissen.
 • Waardeherstel: Haal waarde terug uit herbruikbare hardware door data te wissen.
 • Duurzaamheid: Gebruik gewiste IT-apparatuur opnieuw en voorkom elektronisch afval.
Vraag een offerte aan
hard disk shredder

Veilig data wissen of vernietigen: Data Wiping en Data Carrier Shredding

Voor het verwijderen van gevoelige data bieden we twee krachtige opties: Data Wiping en Data Carrier Shredding. Met onze Data Wiping-service wissen we de data veilig bij jou op locatie of in onze beveiligde faciliteit. Data Wiping is een milieuvriendelijke oplossing die hardware herbruikbaar maakt. Bovendien voldoet het aan de wettelijke vereisten zoals de GDPR.

Onze Data Carrier Shredding-service bied je eveneens de keuze tussen on-site en off-site vernietiging. Het voordeel van Data Carrier Shredding is dat het absolute zekerheid geeft dat je data onherstelbaar is vernietigd. Dit is vooral belangrijk voor organisaties met zeer gevoelige informatie, zoals financiële gegevens of intellectuele eigendom.

Data wiping en datadrager vernietiging voldoet o.a. aan: WEEELABEX, DIN 66399 E5 en H5, NIST 800-88, ISO 27001 en NEN 7510 normering.

hergebruik vs recycle

Wanneer is het verwijderen en vernietigen van data nodig?

End-of-life-strategie voor IT-apparatuur

Als IT-apparatuur het einde van zijn levenscyclus nadert, is de veilige verwijdering van álle data cruciaal om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

Herbestemming of resale

Of IT-hardware nu opnieuw wordt gebruikt binnen jouw organisatie of wordt verkocht, het veilig verwijderen van data is niet alleen verstandig, maar ook wettelijk verplicht.

Terugsturen naar leasebedrijven

Beveilig je IT-apparatuur aan het einde van de levenscyclus en maximaliseer de doorverkoopwaarde van activa bij het terugsturen van geleasede apparatuur.

IT Asset Disposition

Jouw apparaten, onze zorg

Wij helpen je met het veilig en verantwoord verwijderen, recyclen, hergebruiken of verkopen van je IT-apparatuur aan het einde van de levenscyclus.

Vraag een waardebepaling aan
Leasen citg

Hoe ons proces rondom datavernietiging werkt

contact leggen

Neem contact met ons op

Bel +31 (0) 88 – 990 7500 of vul onderstaand formulier in om te beginnen.

circulaire it oplossingen

Maak een afspraak

Deel de details over de data die je wilt vernietigen, je voorkeursmethode voor vernietiging en plan een datum.

hard disk shredder

Of: vernietiging ter plaatse

We komen bij jou op locatie en voeren de datavernietiging ter plaatse uit.

ophalen en inladen

Of: ophalen en transport

We halen jouw hardware op en vervoeren het met ons eigen beveiligde transport naar ons servicecentrum.

datavernietiging circular it group

Datavernietiging

Zoals overeengekomen wissen we jouw data veilig of ‘shredden’ (versnipperen) we de hardware fysiek.

Acquisition options circular it

Rapportage en certificaten

Je ontvangt gedetailleerde rapporten en certificaten voor datavernietiging, waarin wordt bevestigd dat jouw data veilig is vernietigd.

FAQ Datavernietiging

 • Wat is dataverwijdering?

  Dataverwijdering is het permanent verwijderen van gegevens van een datadrager in o.a. een computer, laptop, server of ieder andere hardware. Dit kan worden gedaan om verschillende redenen, zoals om gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, om te voldoen aan regelgeving (AVG), of als je de IT-apparatuur opnieuw wilt inzetten binnen de eigen organisatie of bij verkoop of donatie.

 • Wat is data wiping?

  Data wiping is een vorm van dataverwijdering of datavernietiging waarbij de gegevens op een apparaat of systeem onherstelbaar worden verwijderd. Dit wordt vaak gedaan voor devices of IT-systemen die worden afgeschreven of verkocht, om te voorkomen dat gevoelige gegevens in de verkeerde handen terechtkomen (AVG).

  Met data wiping behoudt je de restwaarde van de hardware en bespaar je ook op e-waste en CO2 omdat het device weer opnieuw inzetbaar is.

 • Waarom is dataverwijdering belangrijk?

  Dataverwijdering is om verschillende redenen belangrijk:

  1. Ten eerste helpt het om jouw bedrijfsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Als data niet correct worden verwijderd, kunnen deze worden gebruikt  door cybercriminelen.
  2. Ten tweede kan dataverwijdering vereist zijn door regelgeving. Veel regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), vereisen dat organisaties data op een veilige manier verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.
  3. Ten derde wordt dataverwijdering gebruikt om hardware een veilige manier opnieuw in te zetten binnen de eigen organisatie of  door het te verkopen of doneren voor een tweede leven.
 • Wat is het verschil tussen dataverwijdering en datavernietiging?

  Bij dataverwijdering of data wiping worden gegevens door middel van software van de datadrager gewist. Dit is de meest circulaire optie omdat de datadrager hierna nog steeds bruikbaar is. Omdat de gegevens niet meer te herstellen zijn, kan je de datadrager zelf opnieuw gebruiken of verkopen.

  Bij datavernietiging wordt een datadrager fysiek vernietigd door de shredder. Hierdoor is de data niet meer te herstellen, maar is de datadrager ook niet meer te gebruiken.

Daan van Nieuwenhoven

Daan van Nieuwenhoven

ITAD Expert

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.