5 juli 2022

Persbericht Circular IT group

Zoetermeer, 05 juli 2022 – Maxicom IT Distribution en Aliter Networks bundelen hun krachten en gaan in het vervolg verder als “Circular IT group”. De groep biedt klanten een duurzame oplossing voor hun IT-vraagstukken, door middel van een refurbished hardware propositie in combinatie met aanvullende dienstverlening. Ondersteund door investeerder Waterland heeft de groep de ambitie om in de komende jaren te groeien naar meer dan €300 miljoen euro omzet in het circulaire IT-domein, waar de groei versneld zal worden door een overnamestrategie.

Bijdragen aan een duurzame IT-waardeketen

De groep biedt klanten een circulaire en duurzame oplossing voor hun IT vraagstukken, onder andere door middel van een refurbished hardware propositie in combinatie met aanvullende dienstverlening. Het overgrote deel van de CO₂ uitstoot van IT apparatuur is gerelateerd aan de grondstoffenwinning- en productiefase. Door IT apparatuur langer te gebruiken vermindert de jaarlijkse CO₂ uitstoot gerelateerd aan de productiefase van nieuwe apparatuur en vermindert het kritieke grondstoffenverbruik. Circular IT group biedt door middel van een breed aanbod aan refurbished IT-apparatuur een duurzame oplossing voor IT-behoeften en draagt zo bij aan het verduurzamen van de IT-waardeketen.

Compleet productaanbod voor een breed klantenportfolio

De groep biedt een breed scala aan circulaire IT-oplossingen: IT Asset Disposition (ITAD), deinstallatie van oude apparatuur, veilige data verwijdering, testen en reparaties, distributie en logistiek, en remarketing, verhuur en verkoop van refurbished apparatuur. Deze oplossingen worden aangeboden voor het complete IT-hardware segment, variërend van netwerkapparatuur, servers en storage apparatuur, tot aan desktops, laptops en mobiele telefoons. Met dit aanbod bedient de groep meer dan 10.000 klanten wereldwijd, van zakelijke eindgebruikers, tot aan dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere en Singapore. Er werken in totaal 110 FTE bij de groep.

Jean-Pierre Verhoeven, interim-CEO Circular IT group: “We zijn al meer dan 20 jaar actief in deze markt, maar zien de afgelopen jaren een duidelijke groeiversnelling door toenemende focus van bedrijven op het duurzaamheidsaspect van hun IT-strategie. Samen met Aliter Networks en Waterland willen wij klanten een compleet aanbod bieden van producten en diensten met betrekking tot duurzame IT-oplossingen.”

Zimin Chen, Sales Director Aliter Networks: “In de afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt om onze internationale klanten goed te kunnen ontzorgen op het gebied van duurzame netwerkoplossingen. In samenwerking met Maxicom en Waterland breiden we onze expertise nu nog verder uit over het productspectrum om zo onze dienstverlening nog verder te verbreden en te versterken.”

Tomas Simons, Partner Waterland: “Reductie van broeikasgas uitstoot en circulariteit van materialen zijn grote uitdagingen voor de wereld, waar circulaire IT belangrijke oplossingen voor biedt. We verwachten dan ook een substantiële groei van deze jonge sector, nu duurzaamheid een grotere rol gaat spelen in de IT-investeringen van bedrijven en overheid. Met Waterland’s groei-expertise kunnen we via deze investering een betekenisvolle bijdrage leveren aan een betere wereld én een sterker bedrijf.”

Over Maxicom IT Distribution

Maxicom IT Distribution is een circulaire IT hardware leverancier, gevestigd in Zoetermeer, en gespecialiseerd in refurbishment, recycling, IT Asset Disposition, data-wiping, decommissioning van oude infrastructuur en verkoop van IT hardware. Maxicom is opgericht in 1998 en bedient de Europese markt met drie verschillende merken. Maxicom IT Distribution is het merk dat zich richt op het Europese dealerkanaal. Met Cirres bedienen ze zakelijke klanten in de Benelux. Mr At is het consumentenmerk, dat particuliere klanten al 24 jaar voorziet van hoogwaardige refurbished IT hardware. Binnen alle merken staan 4 klantbeloftes centraal: scherpe prijzen, hoge kwaliteit, direct leverbaar uit voorraad en milieuvriendelijk.

Over Aliter Networks

Aliter Networks is een B-corp gecertificeerd bedrijf met als doel het verschil te maken met IT: voor mensen, planeet en winst. De kernfocus is het leveren van premium refurbished kwaliteitsproducten voor datacenter IT-infrastructuur van Cisco, Juniper, HP en Dell. Sinds 2009 bedient Aliter Networks telecombedrijven, grootzakelijke klanten en resellers in Europa en Asia-Pacific. Vanuit de kantoren in Almere en Singapore, met een divers team van 42 FTE en 21 nationaliteiten, werkt Aliter Networks aan het doel om duurzaamheid te stimuleren binnen de IT-afdeling van haar klanten.

Over Waterland

Waterland is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat in het intrinsiek verbeteren van hun bedrijfsvoering en het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland de bedrijven in haar portfolio in staat om hun kwalitatieve groei te versnellen, zowel organisch als via overnames. Waterland heeft meer dan 130 werknemers en is actief met 12 kantoren in 10 landen (Antwerpen (België), Bussum (Nederland), München en Hamburg (Duitsland), Zürich (Zwitserland), Warschau (Polen), Londen en Manchester (VK), Dublin (Ierland), Parijs (Frankrijk), Barcelona (Spanje) en Kopenhagen (Denemarken)) en beheert momenteel een toegezegd kapitaal van € 9 miljard. Sinds de start in 1999 heeft Waterland in meer dan 850 bedrijven geïnvesteerd. Waterland Private Equity Investments B.V. is geregistreerd als fondsbeheerder in het register dat wordt bijgehouden door de Nederlandse toezichthouder, AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op