Waarom Circulaire IT

Waarom Circulaire IT?

De huidige manier waarop we IT gebruiken is niet langer houdbaar. Door IT circulair te maken zorgen we ervoor dat apparatuur zo lang en optimaal mogelijk in gebruik blijft en dat bij het einde van de levenscyclus de grondstoffen die bij de productie ervan zijn gebruikt, worden teruggewonnen en opnieuw worden gebruikt.

Grondstoffengebruik, CO₂ en e-waste verminderen

Zakelijke laptops worden doorgaans om de drie tot vier jaar vervangen door nieuwe exemplaren. Voor de productie van één laptop is ongeveer 1.200 kilo aan metaalhoudende aarde en bijna 200.000 liter water nodig. Laten we daarom de manier waarop we omgaan met laptops en andere IT-apparatuur veranderen voor een beter milieu.

Bereken hoeveel je bespaart
Grondstoffen en e-waste

Verleng de levensduur van IT-apparatuur

De productieve levensduur van goed ontworpen moderne apparaten is zes jaar, maar veel organisaties vervangen ze al na drie jaar. Het verlengen van de lifecycle van IT-apparatuur tot meer dan drie of vier jaar is een logische keuze, aangezien 80% van de CO₂-voetafdruk gerelateerd is aan productie. Elk extra jaar is bijna CO₂-neutraal voor onze planeet. Het verlengen van de levenscyclus van drie naar zes jaar is een economische, sociale én ecologische overwinning.

Levensduur IT apparatuur verlengen

Voldoe aan Europese en lokale wetgeving

Regelgeving omtrent duurzaamheid en afvalbeheer wordt steeds strenger, vooral in de Europese Unie. Door je IT circulair te maken, blijf je niet alleen compliant met huidige wetten, maar ben je ook voorbereid op toekomstige veranderingen in de regelgeving. Je vermijdt potentiële boetes, juridische kosten en reputatieschade. Het maakt je bovendien aantrekkelijker voor klanten en werknemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Circular IT group hr

Bespaar kosten

Circulaire IT is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je IT-budget. Door de levensduur van hardware te verlengen of componenten te hergebruiken, maximaliseer je de waarde van je initiële investering. Kortom, circulaire IT is een win-win: je vermindert zowel je ecologische voetafdruk als je operationele kosten.

Neem contact op
Bespaar IT kosten

Hoe wij je helpen jouw footprint te verlagen

CO₂-uitstoot

Circulaire IT helpt om de CO₂ -uitstoot te verminderen. De productie van IT-apparatuur is verantwoordelijk voor een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot.
Lees meer

Grondstoffen

Door Circulaire IT vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen zoals metalen, plastic en zeldzame aardmetalen.
Lees meer

Kostenbesparend

Door IT-apparatuur langer in gebruik te houden, kun je flink op je IT-kosten besparen.
Lees meer

Footprint

Met onze oplossing kun je je footprint nauwkeurig berekenen en verlagen. Zo voldoe je aan alle toekomstige regelgeving.
Lees meer

Hoe kunnen we samen IT Circulair maken?

Met elkaar kunnen we IT-hardware circulair maken. De volgende stappen uit het 10R model voor circulariteit van het Utrecht Sustainability Institute dragen daar allemaal aan bij.

Lees meer

 

Treasure Hunt

Relevante artikelen

nieuws Circulair IT Lifecycle Management

Persbericht: Launch Impact Calculator

Zoetermeer, 20 June. Circular IT group unveils groundbreaking Impact Calculator. By launching the Impact Calculator, the Circular IT group is excited to announce the launch of an impactful tool, designed to help users understand the significant environmental benefits of choosing circular new and refurbished IT solutions.

Lees meer over Persbericht: Launch Impact Calculator
nieuws certificeringen

Circular IT group behaalt certificeringen

Goed nieuws! Circular IT-groep behaalt certificeringen voor kwaliteits- en milieu management en informatiebeveiliging. Met trots kunnen wij melden dat wij de externe audits voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen succesvol hebben behaald!

Lees meer over Circular IT group behaalt certificeringen
nieuws CSRD Report 2023

Persbericht CSRD Impact Rapport 2023

Zoetermeer, 30 May. Leading the charge in sustainable IT solutions, Circular IT group is thrilled to announce the release of its inaugural 2023 Corporate Sustainability Responsibility and Directive (CSRD) Impact Report, "Road to a circular future". This document marks a significant milestone in our commitment to promoting sustainability and the circular economy within the IT sector.

Lees meer over Persbericht CSRD Impact Rapport 2023
Wieger Deknatel

Wieger Deknatel

ESG Manager

Meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op