Levensduurvverlenging hardware

Voor een betere wereld

Extended Lifecycle Management

Bedrijfslaptops worden doorgaans om de drie à vier jaar vervangen. Maar wist je dat er voor het produceren van één laptop ca. 1.200 kilo metaalhoudende aarde wordt gedolven en bijna 200.000 liter water wordt gebruikt?

De productieve levensduur van goed ontworpen moderne apparaten is zeven jaar. Dus laten we voortaan in ieders belang anders omgaan met laptops en andere IT-apparatuur.

Het verlengen van de levenscyclus van drie naar zeven jaar is goed voor de maatschappij, het milieu én je portemonnee

Het verlengen van de levenscyclus van IT-apparatuur tot meer dan drie of vier jaar heeft een forse impact op je CO₂ footprint. Want 80% van de CO₂-uitstoot is gerelateerd aan de productie. Elke extra gebruiksjaar is bijna netto nul voor onze planeet!

Wij onderhouden, beheren, hergebruiken en refurbishen IT-apparatuur. Ons motto is: happiness. Het gaat om happy co-workers, customers, citizens, climate, and compliance.

En omdat onze benadering ook nog financieel gunstig is, hebben we nog een zesde C aan deze opsomming toegevoegd: happy cash flow, vanwege de lagere totale eigendomskosten (TCO).

Extended Lifecycle Management Hardware

Onze vier stappen naar happiness

Extended Lifecycle Management van laptops en andere IT-apparatuur voor eindgebruikers, bestaat uit vier fases: aanschaf, implementatie, beheer en vervanging.

1. Aanschaf

Een nieuwe generatie circulaire laptops, tablets, smartphones en andere IT-apparaten wordt geselecteerd  op basis van prestaties, prijs, financieringsopties en de ecologische voetafdruk (in kilogram CO₂eq).

Het resultaat:

 • Happy Cash Flow
 • Happy Climate
 • Happy Co-workers
Lees meer
Lifecycle Management Acquire

2. Implementatie

Wij voorzien je medewerkers van circulaire laptops, mobiele telefoons en andere IT-apparatuur. Onze aanpak voor het gebruik van devices is veilig, gebruiksvriendelijk en voldoet aan de behoeften van jouw medewerkers.

Het resultaat:

 • Happy Co-workers
 • Happy Compliance
 • Happy Customers
Lees meer
Lifecycle Management Deploy

3. Beheer

Wij handelen break/fix verzoeken en garantiekwesties af, we managen en monitoren apparatuur van eindgebruikers om zo de beschikbaarheid, gebruikersproductiviteit en -tevredenheid te garanderen.

Zo voorzien wij jouw organisatie stap voor stap van circulaire devices en verlagen de TCO en ecologische voetafdruk.

Het resultaat:

 • Happy Co-workers
 • Happy Cash Flow
 • Happy Climate
Lees meer
Lifecycle Management Manage

4. Vervanging

Aan het einde van de levensduur van devices verwijderen we altijd eerst alle data. Indien mogelijk repareren we de IT-apparatuur. We verlengen zo de levenscyclus van deze devices door ze een circulair tweede leven te geven voor sociaal of commercieel gebruik.

Is dit niet mogelijk, dan voeren we ze op milieuvriendelijke wijze af.

Het resultaat:

 • Happy Citizens
 • Happy Climate
 • Happy Compliance
Lees meer
Lifecycle Management Refresh

Kies voor happiness en ga voor

Extended Lifecycle Management

Met Extended Lifecycle Management is jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Neem contact met ons op en laten we jouw medewerkers, klanten, klimaat en cash flow happy maken!

Neem contact op
Circulair IT Lifecycle Management

Relevante artikelen

nieuws CSRD Report 2023

Persbericht CSRD Impact Rapport 2023

Zoetermeer, 30 May. Leading the charge in sustainable IT solutions, Circular IT group is thrilled to announce the release of its inaugural 2023 Corporate Sustainability Responsibility and Directive (CSRD) Impact Report, "Road to a circular future". This document marks a significant milestone in our commitment to promoting sustainability and the circular economy within the IT sector.

Lees meer over Persbericht CSRD Impact Rapport 2023

Klanten van Circular IT group

asics-logo
bayer-logo
deloitte-logo
evides-logo
frieslandcampina-logo
hp-logo
kpmg-logo
Windows
philips-logo
proximus-logo
shell-logo
sligro-logo
talpa-network-logo
transavia-logo
tu-delft
unilever-logo
Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op