IT doneren

Doneer je zakelijke hardware en maak de cirkel rond

Is je IT-apparatuur toe aan vervanging of overtollig? Doneer dan de restwaarde van je oude zakelijke hardware aan een goed doel naar keuze.

Stichting ITdonations, een initiatief van Circular IT group, maakt het makkelijk, transparant en veilig.

Doe mee en doneer
  • Kies zelf een goed doel
  • Compleet verzorgd traject
  • Maakt MVO makkelijk
  • Inclusief veilige dataverwijdering
Wij maken ons hard voor een wereld waarin we bewuste beslissingen nemen over de manier waarop we technologie gebruiken. Ook nadat we deze zelf niet meer gebruiken. Wij doorbreken de vicieuze cirkel van IT als wegwerpproduct en maken IT echt circulair.

Doneer in 4 stappen

Wil je jouw zakelijke hardware laten afvoeren en de restwaarde doneren aan een goed doel? Bij ITdonations werkt dat heel eenvoudig:

1. Even overleggen

Vul het aanmeldformulier in en vervolgens neemt ITdonations contact met je op. We leggen je dan alles uit. Na akkoord gaan we aan de slag.

2. Ophalen en inladen

We maken een ophaalafspraak en registreren zorgvuldig alle assets. We verwijderen alle data 100% veilig met certificaat en zorgen voor de verdere verwerking van de apparatuur.

3. Alles netjes op papier

Vervolgens ontvang je een uitgebreide rapportage. Daarin staat welke apparatuur is ingeleverd en welke restwaarde daarbij hoort.

4. Doneren aan het goede doel

Tot slot regelen wij de uitbetaling aan het goede doel. Uiteraard krijg je een bevestiging van ontvangst door het goede doel.

Al 3+ miljoen euro gedoneerd aan meer dan 200 goede doelen

De aanpak van ITdonations wordt in het bedrijfsleven breed gewaardeerd. Organisaties zoals Rituals, ING, TomTom en Aegon kiezen voor ITdonations als de partij waar zij de afvoer van hun IT-apparatuur aan toevertrouwen. Bovendien kunnen zij doneren aan een goed doel van hun eigen keuze.

Onder andere deze goede doelen hebben donaties via ITdonations mogen ontvangen.

Voedselbank
Kika
Clini Clowns
Plan International
Stichting ALS
ANBI

Stichting ITdonations heeft een ANBI-status en staat bij de Belastingdienst bekend als goed doel.

100% veilige dataverwijdering

Veiligheid is essentieel voor ITdonations bij het afvoeren van jouw overtollige hardware. Daarom wordt 100% veilige dataverwijdering gegarandeerd. Dit doen we met behulp van Blancco software, een gecertificeerde methode met een aantal voordelen:

  • AVG/GDPR compliant
  • Rapportage en certificaten
  • Goedgekeurd door de AIVD
  • Procedure ter voorkoming datalekken

“In de dagelijkse praktijk zag ik dat steeds meer organisaties problemen hadden met het veilig en verantwoord afvoeren van afgeschreven IT-apparatuur. Tegelijkertijd was er de grote wens om te ondernemen op een manier die ook waardevol is voor de maatschappij. Dat leidde in 2007 tot de oprichting van Stichting ITdonations”

Gerard Aldus, partner van Circular IT group