18 maart 2024

PCI en Circular IT group kondigen strategische samenwerking aan

  • ESG
  • Refurbished

Lijnden, Nederland – 18 maart 2024 – PCI Nederland B.V. (PCI) en Circular IT Holding B.V. (Circular IT group) zetten vandaag een significante stap in het bevorderen van duurzaamheid binnen de IT-sector door een strategische samenwerking aan te kondigen. Deze samenwerking is gericht op het gezamenlijk naar de markt brengen van circulaire IT-diensten en -goederen.

Binnen deze samenwerking zal Circular IT group een portfolio van refurbished hardware faciliteren, dat door PCI onder de naam PCI Greenline zal worden verkocht. Dit stelt PCI in staat een portfolio van refurbished hardware van premium merken en absolute A-kwaliteit aan te bieden. In aanloop richt de samenwerking zich op productcategorieën zoals computers en mobiele devices, met plannen om dit in de toekomst uit te breiden met Audiovisuele oplossingen en, indien gewenst, netwerk-, server- en storage-oplossingen.

Volgens Bas Kamphuis, CEO van PCI, sluiten de organisaties naadloos op elkaar aan. “De synergie is niet alleen merkbaar in de aanvulling van de productcategorieën en het dienstenportfolio, maar ook in onze gezamenlijke inzet voor kwaliteitsborging, het willen werken met de juiste certificeringen, het optimaliseren van processen en de ambitie om te blijven innoveren. Dit alles met één gemeenschappelijk doel voor ogen: het realiseren van tevreden klanten.”

Maarten de Roos, CEO van Circular IT group, ziet in de samenwerking met PCI een kans om het verduurzamen van IT-sector breed door te voeren. “PCI heeft duurzaamheid al verankerd in de printindustrie. Samen kunnen we deze benadering uitbreiden naar de IT-industrie als geheel. Van computing en AV tot smartphones en server-, storage- en netwerkoplossingen, en dit voor klanten in zowel het publieke als private domein, van 250 tot 20.000 werkplekken. Samen kunnen we concrete invulling geven aan de ESG-doelstellingen van onze klanten.”

Sander van der Velden, CCO van PCI, benadrukt de groeiende vraag naar duurzame IT-oplossingen. “De markt vraagt steeds vaker om duurzame IT-oplossingen, maar niet tegen elke prijs. Dankzij deze samenwerking kunnen we duurzame oplossingen bieden die kostenefficiënt zijn en bijdragen aan het verlagen van de CO2-voetafdruk, waarbij veiligheid, beveiliging en compliance altijd vooropstaan.”

PCI CITg samenwerking

Deze samenwerking stelt PCI in staat in te spelen op de toenemende vraag naar duurzamere IT-oplossingen en vergemakkelijkt gezamenlijke inspanningen in aanbestedingstrajecten, waarbij Circular IT group zal fungeren als leverancier van Lifecycle Management diensten en refurbished hardware. Zo bieden PCI en Circular IT group een uniek portfolio van diensten en oplossingen waarmee klanten efficiënt kunnen verduurzamen.

Op 1 januari 2024 is de samenwerking, aangegaan voor de periode van drie jaar, al gestart met betrekking tot het aanbieden van een refurbished hardware portfolio. De samenwerking op het gebied van aanbestedingen zal starten op 1 juli 2024.

Bas Kamphuis, Maarten de Roos, en Sander van der Velden hebben hun enthousiasme over de samenwerking uitgesproken, gebaseerd op zowel de commerciële kansen als de positieve impact op de IT-sector en het milieu.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op