9 februari 2023

Persbericht overname CTG Circular

Zoetermeer, februari 2023 – CTG Circular, bestaande uit CTG Circular België en CTG Circular Nederland, wordt onderdeel van Circular IT group. CTG Circular is specialist in device lifecycle management en circulaire IT-oplossingen voor werkplek devices van middelgrote en grote bedrijven. Samen met Circular IT group zal CTG Circular zich in de komende jaren richten op het versnellen van haar groei middels uitbreiding van de propositie en het bijdragen aan een circulaire economie.

Wederzijdse versterking

CTG Circular bestaat sinds 1999 en is marktleider in België in het segment van B-to-B ICT upcycling en refurbishment. Jaarlijks verwerkt CTG Circular in haar vestiging in Mechelen ca. 140.000 devices. Sinds 2003 is zij eveneens uitgegroeid tot een dienstverlener voor digitale inclusieprojecten via strategische samenwerkingen met sociale ondernemingen en not-forprofit organisaties zoals Digital for Youth.be vzw, Close the Gap Int. vzw en Close the Gap Afrika, met afdelingen in Kenya, Zuid-Afrika, Congo en Uganda. In België en Nederland heeft CTG Circular, tijdens de COVID periode ruim 20.000 notebooks refurbished en uitgeleverd aan Digital for Youth.be voor kwetsbare jongeren in nood van digitale hulpmiddelen voor home schooling.

Vanaf heden kunnen klanten bij CTG Circular terecht voor de aankoop van zowel nieuwe en jong gebruikte werkplekapparatuur met garantie. Dankzij de samenwerking met Circular IT, kunnen de klanten van CTG Circular nu de mogelijkheid krijgen tot het complete lifecycle management beheer van devices. Met haar Device-as-a-Service (DaaS) oplossing en slimme Lifecycle Management software krijgen organisaties inzicht en controle over de complete levenscyclus van hun devices. Zo kunnen organisaties voldoen aan hun compliance voorwaarden t.a.v. informatiebeveiliging en een bijdrage leveren aan hun duurzaamheid programma’s. De combinatie met Circular IT group vergroot de toegang tot refurbished devices voor CTG Circular, waarmee klanten op termijn een volledig portfolio aan circulaire oplossingen kan worden geboden met ruime service en garantie.

Olivier Vanden Eynde, oprichter CTG Circular: “Circulaire economie is vandaag geen ‘nice-to-have’ meer, maar een ‘must-do’. Om de ingezette transitie kracht bij te zetten, alsook om groene en circulaire ICT tot de mainstream te krijgen, moet er grensoverschrijdend samengewerkt worden om regionale oplossingen aan te kunnen bieden voor onze middelgrote en grote bedrijven, alsook aan overheden en multinationale instellingen. Via deze transactie gaat CTG Circular haar model een blijvende exponentiële verduurzaming realiseren voor het hele ecosysteem.”

Jean-Pierre Verhoeven, interim-CEO Circular IT group: “We zien enorm veel kansen in de samenwerking tussen CTG Circular en de Circular IT group. De dienstverlening is complementair, wat in de combinatie veel toegevoegde waarde biedt door onder andere een groter netwerk om klanten te bedienen. Gezamenlijk zijn CTG Circular en de Circular IT group een top-5 Europese speler op het gebied van Circulaire IT, met veel ambitie voor de toekomst.”

Over CTG Circular

Naast het leveren, implementeren en managen van jong gebruikte werkplekapparatuur, optimaliseert en verlengt CTG Circular de levenscyclus hiervan en verwerkt zij de devices na afschrijving. De logistiek, gegarandeerde veilige dataverwijdering, waardering van de restwaarde en recycling worden geheel verzorgd. CTG Circular maakt met haar services het volledige proces inzichtelijk, toegankelijk en voordelig.

Over Circular IT group

Circular IT group werkt dagelijks aan het ondersteunen van klanten om de waarde van IT hardware te optimaliseren. Dit doen we door de levensduur van IT hardware te optimaliseren, Hardware as a Service, verhuur, refurbishing, reparatie, recommerce, het minimaliseren van e-waste, reductie van kritieke grondstoffenverbruik, reductie van globale CO₂ uitstoot en reductie van de negatieve impact op de biodiversiteit. De Circular IT group ondersteunt circulariteit, toekomstbestendige connectiviteit, sociale en digitale inclusie.

Met haar product- en dienstenaanbod bedient Circular IT group meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waaronder zakelijke eindgebruikers, dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort, Nieuwegein, Mechelen (België) en Singapore. Momenteel zijn er 200 FTE werkzaam bij de groep.

Circulaire IT Expert

Circulaire IT Expert

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder.

Neem contact op